Sunday, 3 November 2013

TRIP TO HONGKONG DISNEYLAND PART 4 (OCTOBER 2013)


Finally, last entry for my trip to Hongkong Disneyland..legaa nyer..habis sudah untuk entry ke HK kali ni..huhu..saje je nak letak gambar banyak2 sampai ber "part-part" entry ke HK ni..boleh jadi kenangan untuk diri sendiri, yela blog ni kan macam diari kite..bile kite teringat tempat yang kite dah penah pegi, kite boleh tengok dekat blog balik tuk refresh memory..tak gitu? hehehhe..



Untuk last day dekat HK ni, kitorang breakfast dekat Hongkong Disneyland Hotel..hotel ni bersebelahan je dengan Disney Hollywood Hotel (hotel yang kitorang duduk)..tapi Hongkong Disneyland Hotel ni mahal lagi harga 1 malam..dan lebih cantik la..so sebab tu kitorang amik breakfast kt hotel ni, dapat la merasa nk tengok dalam hotel tu macam mana ye dak? Hahaha...



Untuk breakfast kali ni, kitorang amik Buffet Breakfast together with Meet and Greet with Disney Character at Enchanted Garden... haaa, best tau breakfast ni..sebab breakfast ni sekali dapat jumpe dengan Disney Character macam mickey mouse, goofy dan lain2...harga nya dalam 294HKD = RM140 la lebih kurang duit kite..saje je nak try breakfast ni sebab nk jumpe mickey mouse dekat2..wakaka..lagipon blogger mostly recommend untuk try breakfast ni..




yeahh...day 2 Disneyland..we are readyy













enchanted garden..












Meja makan kitorang..hehe













kitorang pilih makanan vegetarian je..makan kari sayur jela aku..hahaha




 
 
 
 

Haa, alang2 citer pasal breakfast dekat sini, let me tell uolss the truth k? hahaha..sebenarnye breakfast kat sini takde halal certificate..kitorang baru tau bile sampai dekat sana..tengok dekat blog2, mostly blogger makan kat sini and dorang recommend untuk try breakfast kat sini sebab boleh jumpe Character Disney in person kan..sekali rupa-rupanya takde halal certificate..and some of the foods selection to non-halal..tapi die tulis terang2 la ade pork sume tu..so nak selamat, kami hanya makan vegetarian section, fruits, bun & yoghurt je..so for those yang particular about halal food ni kan, better not to try breakfast dekat sini..yela takut ade pulak yang ragu2 kan..




 
 
 
 
 
 


Pilihan dessert yang ade..yummy
















teluq separuh masak, samosa, roti canai















bun & pastry..cantik kan waffle tu bentuk mickey













yoghurt..healthy sangat breakfast iolls













my sis dengan mickeyy












me with mickey mouse..my favourite disney character =D










goofy in the house yawww...omeyy













anis & Pluto










pluto comeyyy















3 of us with pluto..














ni la rupe hotel Disneyland Hongkong







































belakang hotel ni laut..disneyland kan dekat Lantau island..
so laut ni mmg dekat jela













lobi hotel..cantik..




























sempat posing dekat lobi hotel..huhu


























lepas dah tangkap gambar sume, kite pegi ke Disneyland..naik shuttle bas from Hongkong Disneyland Hotel















le bus.















yeahh..bergambar depan beauty castle..cantik kan??


























this time, kitorang masuk ke Fantasyland pulak














ni kedai souvenir..smpat la shopping baju & frame Disneyland..kebetulan dapat diskaun..memang best








































then kitorang naik pulak pooh ride, lupe nama sebenar game ni..tapi best sebab cite pasal pooh 3D version..




































then masuk ke Its a small world..























dalam ni kitorang naik mcm boat, lepas tu pusing2 tengok patung comey kecik2












comey kan patung2 ni
























patung2 kat sini sume ade tema ikut negara..yang ni negara mana ye? tak perasan pulak














yang ni dari negara India..ade Taj Mahal













lepas dah abis jalan2 & shopping di Disneyland, kitorang bertolak ke airport nak balik ke KL dah












saje je tangkap..kitorang naik airasia ye..huhuhu












menunggu di airport HK













boarding pukul 6.15pm...lets go back home








 


Akhirnya abis dah entry Trip to HK Disneyland..walaupon sekejap tapi rase sangat berbaloi..happy sangat..kalo ade peluang nak pegi ke HK lagi, memang rase nak pegi..sebab banyak tempat di bandar HK yang tak sempat nak lawat/jalan..huhuhu..insyallah, kalo ade rezeki lebih nak bjalan lagi ke negara orang..seronok pergi oversea ni, dapat pengalaman baru yang memang seronok..kite dapat tengok permandangan yg cantik, rakyat negara tu macam mana, makanan negara tu..then kite bandingkan dengan negara kite..barulah kite boleh rasa appreciate negara kite dan negara yang kite lawati tu..tak gitu? huhu..ok lah, till then..nanti iolss up kan entry pasal my engagement k? huhu


 
 
 
 
entry Trip to HK part 1 ---
 
 
 
entry Trip to HK part 2 ---
 
 
 
entry Trip to HK part 3 ---
 
 
 
 

2 comments:

  1. cantik!!! and yg part breakfast tu nmpk menyelerakan^^

    http://bit.ly/19wQh9S

    ReplyDelete
  2. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
    BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

    ReplyDelete